Tilaa OP Metsäarvio

OP Metsäarvio on nopein ja edullisin tapa tilata arvio kiinteistösi metsätaloudellisesta arvosta.

Alk.
129 €
(sis. alv 24 %)
OP Metsäarvio kuvituskuva

OP Metsäarvio

129 €

Sopii kiinteistön metsätaloudelliseen arvonmääritykseen omistajanvaihdostilanteissa

Soveltuu arviokirjaksi perunkirjoituksissa, perintö- ja lahjaveroarvon määrittelyssä ja sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa
Heti käytössäsi
Perustuu Suomen Metsäkeskuksen keräämään ja ylläpitämään metsävaratietoon

OP Metsäarvio+

199 €

Sopii kiinteistön metsätaloudellisen arvonmääritykseen lainan vakuutena

Soveltuu arviokirjaksi myös omistajavaihdostilanteissa
Toimitusaika on kaksi arkipäivää
Perustuu Suomen Metsäkeskuksen metsävaratietoon, metsänkäyttöilmoitusten tietoihin sekä viimeisimpiin satelliitti- ja ilmakuva-aineistoihin

Hinnat sisältävän kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. OP Metsäarvioita ei ole maastotarkastettu eikä kiinteistön hakkuusopimuksista tai metsän käyttörajoituksista ole tietoa. Emme suosittele OP Metsäarvioiden käyttämistä kiinteistön myyntihinnan määrittelyssä, sillä kiinteistön hinta markkinoilla saattaa poiketa huomattavasti sen metsätaloudellisesta arvosta.

Hanki metsäarvio edullisesti ja nopeasti

OP Metsäarvion hinta on aina yhtä edullinen riippumatta kiinteistön koosta tai sijainnista. Arvion tilausta varten tarvitset vain kiinteistötunnuksen, ja voit tilata arvion mistä tahansa metsäkiinteistöstä.

1.

Aloita OP Metsäarvion tilaaminen syöttämällä kiinteistötunnus

2.

Saat heti tiedon voidaanko OP Metsäarvio toteuttaa kiinteistölle

3.

Valitse OP Metsäarvio tai OP Metsäarvio+ tarpeesi mukaan ja maksa tilaus
4.

Tilausvahvistus ja arviokirjan latauslinkki lähetetään sähköpostiisi

OP Metsäarvio voidaan toteuttaa kiinteistöille, joille löytyy metsävaratieto Suomen Metsäkeskuksesta.

Usein kysyttyä

Mikä on metsäarvio?

Metsäarvio tai tila-arvio on kirjallinen dokumentti metsäkiinteistösi metsätaloudellisesta arvosta. Viranomaiset (esim. verottaja) eivät ole asettaneet metsäarviolle erityisiä muotovaatimuksia vaan dokumentista tulee käydä ilmi metsäkiinteistön metsätaloudellinen kokonaisarvo sekä arvonlaskennan perusteet.

Mihin elämäntilanteisiin OP Metsäarvio sopii?

Metsäarviota tarvitset erilaisissa elämäntilanteissa esim. sukupolvenvaihdoksessa ja perukirjaa laadittaessa. Emme suosittele käyttämään OP Metsäarviota kiinteistön myynnin tukena tai myyntiarvon määrityksessä.

Voinko käyttää OP Metsäarviota metsäni arvonmääritykseen metsätilan myynnissä?

OP Metsäarviossa on laskettu vain kiinteistön metsätaloudellinen arvo. OP Metsäarviota ei suositella käytettäväksi kiinteistökaupassa, sillä esitetty käypä arvo voi poiketa metsätilamarkkinoilla maksettavasta hinnasta.

Metsäkiinteistöjen myyntiin vaikuttavat myös monet muut seikat kuin pelkkä metsätaloudellinen arvo ja tästä syystä OP Metsäarvio ei sellaisenaan sovellu kiinteistön hinnan määritykseen myyntitilanteissa.

Miten OP Metsäarvion arvio lasketaan?

OP Metsäarvio perustuu Suomen Metsäkeskuksen ylläpitämään metsävaratietoon, jota ei ole maastotarkastettu metsäarviota laskettaessa. OP Metsäarvio lasketaan vain metsätiloista, jotka Suomen Metsäkeskus on inventoinut koko pinta-alaltaan.

OP Metsäarvio perustuu summa-arvon laskentaan, jossa summa-arvo on saatu laskelmalla yhteen maapohjan arvo, taimikoiden arvo ja puuston arvo. Metsätaloudellinen käypä arvo saadaan tekemällä 20 - 40 % kokonaisarvon korjaus summa-arvon yhteissummasta.

Puutavaralajien hinnoittelun arvona käytetään Luonnonvarakeskuksen julkaisemia puukauppahintoja (alueelliset puukauppahintatilastot). Taimikoiden arvojen ja maan arvon laskennassa käytetään Tapio Oy:n julkaisemia alueellisia taulukkohintoja. Kitu- ja joutomaalle ei löydy arvoja Tapio Oy:n tilastoista ja niille käytetään kiinteästi määriteltyjä arvoja (Kitumaa 100€ / ha, Joutomaa 50€ / ha).

Tilaus- ja toimitusehdot

Katso tilaus- ja toimitusehdot täältä.