Tilaa OP Metsäarvio

OP Metsäarvio on nopein ja edullisin tapa tilata arvio kiinteistösi metsätaloudellisesta arvosta.

129 €
+ alv 24 %
OP Metsäarvio kuvituskuva

Hanki metsäarvio helposti ja edullisesti

OP Metsäarvio on aina yhtä edullinen (129€ + alv. 24%) riippumatta kiinteistön koosta tai sijainnista. OP Metsäarvio perustuu avoimena datana julkaistuun Suomen Metsäkeskuksen ylläpitämään valtakunnalliseen metsien inventointitietoon.

1.

Aloita metsäarvion tilaus syöttämällä arvioitavan kohteen kiinteistötunnus.

2.

Saat heti tiedon voidaanko metsäarvio toteuttaa antamallesi metsäkiinteistölle.

3.

Maksa metsäarvion tilaus verkkopankissa, luottokortilla tai halutessasi laskulla.

4.

Metsäarvio lähetetään sähköpostiosoitteeseesi PDF-tiedostona.

OP Metsäarvio toteutetaan vain niistä metsäkiinteistöistä, joista löytyy valtakunnallista metsien inventointitietoa kaikkien metsäkuvioiden alalta. Tällä hetkellä Suomen Metsäkeskus on inventoinut n. 85% Suomen metsistä. Syöttämällä kiinteistötunnuksen palvelu kertoo sinulle, jos metsäarviota ei pystytä tekemään ko. kiinteistöstä.

Usein kysyttyä

Mikä on metsäarvio?

Metsäarvio tai tila-arvio on kirjallinen dokumentti metsäkiinteistösi metsätaloudellisesta arvosta. Viranomaiset (esim. verottaja) eivät ole asettaneet metsäarviolle erityisiä muotovaatimuksia vaan dokumentista tulee käydä ilmi metsäkiinteistön metsätaloudellinen kokonaisarvo sekä arvonlaskennan perusteet.

Mihin elämäntilanteisiin OP Metsäarvio sopii?

Metsäarviota tarvitset erilaisissa elämäntilanteissa esim. sukupolven vaihdoksessa ja perukirjaa laadittaessa. Emme suosittele käyttämään OP Metsäarviota kiinteistön myynnin tukena tai myyntiarvon määrityksessä.

Voinko käyttää OP Metsäarviota metsäni arvon määritykseen metsätilan myynnissä?

OP Metsäarviossa on laskettu vain kiinteistön metsätaloudellinen arvo. OP Metsäarviota ei suositella käytettäväksi kiinteistökaupassa, sillä esitetty käypä arvo voi poiketa metsätilamarkkinoilla maksettavasta hinnasta.

Metsäkiinteistöjen myyntiin vaikuttavat myös monet muut seikat kuin pelkkä metsätaloudellinen arvo ja tästä syystä OP Metsäarvio ei sellaisenaan sovellu kiinteistön hinnan määritykseen myyntitilanteissa.

Miten OP Metsäarvion arvio lasketaan?

OP Metsäarvio perustuu Suomen Metsäkeskuksen ylläpitämään metsävaratietoon, jota ei ole maastotarkastettu metsäarviota laskettaessa. OP Metsäarvio lasketaan vain metsätiloista, jotka Suomen Metsäkeskus on inventoinut koko pinta-alaltaan.

OP Metsäarvio perustuu summa-arvon laskentaan, jossa summa-arvo on saatu laskelmalla yhteen maapohjan arvo, taimikoiden arvo ja puuston arvo. Metsätaloudellinen käypä arvo saadaan tekemällä 20 - 40 % kokonaisarvon korjaus summa-arvon yhteissummasta.

Puutavaralajien hinnoittelun arvona käytetään Luonnonvarakeskuksen julkaisemia puukauppahintoja (alueelliset puukauppahintatilastot). Taimikoiden arvojen ja maan arvon laskennassa käytetään Tapio Oy:n julkaisemia alueellisia taulukkohintoja. Kitu- ja joutomaalle ei löydy arvoja Tapio Oy:n tilastoista ja niille käytetään kiinteästi määriteltyjä arvoja (Kitumaa 100€ / ha, Joutomaa 50€ / ha).

Tilaus- ja toimitusehdot

Katso tilaus- ja toimitusehdot täältä.