Tänä vuonna metsäalan huima kasvu taittuu: Vaikka ennätyksiä ei enää rikota, liikutaan yhä korkealla

PTT:n ennusteen mukaan vuonna 2019 kasvu taittuu. Vaikka laskua on luvassa bruttokantorahatuloihin ja hakkuumääriin, ovat ne yhä huipputasoa. Katso video alan ammattilaisten arviosta tulevan suhteen.

Pellervon taloustutkimuksen tuoreen metsäsuhdannekatsauksen perusteella vuosi 2019 näyttää lupaavalta metsänomistajille. Vuoden 2018 ennätystasoihin ei kuitenkaan enää ylletä.

– Viime vuonna yksityismetsien pystykauppa nousi parikymmentä prosenttia edeltävästä vuodesta. Nousu oli huima. Tällaisista lukemista tullaan varmasti alas, mutta edelleen puukauppaa tehdään, tiivistää PTT:n tutkimusjohtaja Paula Horne.

Myös bruttokantorahatulojen odotetaan laskevan viime vuoden 2,26 miljardista. PTT:n tuoreen ennusteen mukaan odotettavissa on kuitenkin, että niiden taso pysyy yhä reilussa 2 miljardissa eurossa.

Samoin hakkuumäärien odotetaan laskevan viime vuoden ennätyksellisestä yli 72 miljoonaan kuutiometristä.

Mitä metsänomistaja voi odottaa tältä vuodelta? Entä mitkä trendit ohjaavat metsäteollisuuden tuotteiden kysyntää? Näin PTT:n Horne ja OP:n metsäpalvelupäällikkö Petri Kortejärvi tiivistävät metsäsuhdannekatsauksen olennaisimmat kohdat.